Nyheder

Oktober 2019

Magasin du Nord Museum deltager i Kulturnatten fredag den 11. oktober.

På Kulturnatten åbnes der op til museets arkiv, hvor der vil blive fortalt historier med udgangspunkt i museets samling. Fortællingen starter hver hele og halve time, og afvikles efter først til mølle-princippet. På museet kan man frem til kl. 22.30 deltage i en konkurrence, se udstillingen og hilse på museumsværterne, der alle er tidligere Magasin-ansatte.

September 2019

Magasin du Nord Museum lancerer lydguide!
Tag med rundt om Magasin på Kongens Nytorv og hør historien om Danmarks ældste stormagasin. Turen begynder midt i 1800-tallet, hvor to købmænd får en god idé. Hør om deres livsværk, om ekspeditricer fra en svunden tid, juleudstillinger der trækker strøget skævt og cafeteriet på fjerde sal med den legendariske æggesalat. Det handler selvfølgelig også om mode, mannequiner og magiske øjeblikke.

Læs mere om hvordan du downloader lydguiden her.

September 2019

I anledning af Golden Days Festival viser Magasin du Nord Museum en mini-udstilling om stormagasinet i 1989. Året var betydningsfuldt for Magasin på mange måder. I 1989 blev lukkeloven ændret, så det nu var muligt for Magasin at holde længere åbent. De udvidede åbningstider gjorde det muligt for flere danskere at handle 80’ernes farverige tøj og sporty look efter arbejde. 1989 var også året, hvor Magasin lancerede kampagnen NU-DANSK, der havde fokus på, at man skulle leve i nuet og se frem – og ikke tilbage.

Mini-udstillingen ‘Magasin 1989’ kan ses på Magasin du Nord Museum under Golden Days Festival den 6. – 22. september 2019.

August 2019:

Biblioteker, kulturhuse, lokalarkiver m.fl. har nu mulighed for gratis at låne udstillingen ’Magasin og de 160 filialer’.
Magasin du Nord har haft over 160 filialer i hele Danmark. Enkelte af butikkerne var ejet af Magasin selv, men langt de fleste var lokale manufakturhandlere, der indgik et samarbejde med Magasin.

Læs mere om vandreudstillingen og hvordan du booker den her.

Maj 2019:

Den 2. maj åbner museets nye udstilling “Det er så yndigt..”
Med Magasin du Nord i centrum fortælles historier om bryllupper og brudekjoler.
Besøg os i museets åbningstid eller skriv til bst@magasinmuseum.dk, hvis I er en gruppe på minimum 10, der ønsker en gratis rundvisning.

Brudekjoler Magasin du Nord

Brudekjole 1887 Magasin

Februar 2019: Museet efterlyser genstande til ny udstilling

Museet har brug for hjælp til at fremskaffe både ting og fortællinger til vores kommende udstilling om brudekjoler og bryllupper.
Læs mere her.

brudekjole annonce

2018: Magasin du Nord Museums fotosamling nu online på kbhbilleder.dk

Rejs tilbage gennem tiden set fra stormagasinets verden af skiftende tøjmode, opfindelser til boligen, smukke mannequiner og eventyrlige juleudsmykninger. 10.000 historiske billeder er allerede online på sitet kbhbilleder.dk, og flere kommer løbende til. Magasin du Nord Museum har digitaliseret museets store fotosamling, hvor de ældste fotografier er fra 1868 og de nyeste fra 1999.

Gå på opdagelse på kbhbilleder.dk og bliv klogere på Magasins historie og få en forståelse af forbrug gennem tiden.

2018: Magasin fylder 150 år og i den anledning viser museet jubilæumsudstillingen: “Magasin du Nord – 150 år”. Udstillingen kan ses på museet hele 2018.

 

Foråret 2017: På museet vises en mindre udstilling om bygningen på Kongens Nytorv i København. De to grundlæggere af Magasin du Nord Th. Wessel og Emil Vett indviede bygningen i december 1893 og den har siden fungeret som symbol på stormagasinet Magasin. Udstillingen sætter fokus på det sene 1800-tals fokusering på København som Nordens Paris gennem journalisten og forfatteren Herman Bangs roman: “Stuk” fra 1887. Udstillingen vises til udgangen af september 2017.

Bang udstilling

 

Efteråret 2016: Museumsinspektør Trine Halle fortæller historierne bag arkivalier fra museets arkiv og genstande fra museets udstilling. Alle fotos i artiklen er stillet til rådighed af museet.

WA

 

Foråret 2016: Historien om “Bliv en ny kvinde” fra 1957 er med i nummer 32 af Femina. Magasin og Femina gik i 1957 sammen om en kampagne til de danske kvinder, hvori de i fællesskab gav gode tips og tricks til at blive en ny kvinde. En kvinde som var dygtig til at lave mad, som bar det rette korset og som ikke fik rygskader af at løfte vasketøjskurven forkert. Fotos til artiklen er stillet rådighed af museet.

Femina opslag