Nyheder

April 2021

Museet genåbner 22. april!

Vi åbner igen på torsdag, hvor vi står klar med vores nye særudstilling ‘Al sport begynder i Magasin’. I udstillingen kan man lære mere om da Magasin åbnede sin første sportsafdeling i 1896, se et udpluk af de OL-dragter Magasin har leveret til de danske atleter, og få historien om da Magasin Århus gav en af sine ansatte fri for at han kunne deltage i OL.

Vi glæder os til slå dørene op igen torsdag 22. april kl. 13.

Vi har åbent torsdag-fredag kl. 13-17 og lørdag-søndag kl. 11-15.

Husk at have dit coronapas klar ved ankomsten.

Vi står klar med håndsprit og glæder os til at byde dig velkommen igen til et sikkert besøg.

Januar 2021

På grund af restriktioner i forbindelse med Covid-19 er museet midlertidigt lukket.
Vi glæder os til at kunne byde jer velkommen igen.

November 2020

Den 19. november åbner vi vores nye udstilling ‘Jul i Magasin’. Udstillingen kan ses frem til jul.
Læs mere om udstillingen her.

Februar 2020

Fra den 6. februar 2020 viser museet udstillingen ‘Magasin under Besættelsen’.

Udstillingen handler om Magasin i besættelsesårene. Det var en tid, hvor stormagasinet forsøgte at holde fast i mange traditioner, men også blev nødt til at tilpasse sig de ændrende forhold, hvor varemangel, luftalarmer, regler om mørklægning og lukkede grænser blev en del af hverdagen. Magasin markerede sig på flere måder under Besættelsen, og stormagasinet blev omdrejningspunkt for organisering af forskelligt illegalt arbejde.
Udstillingen vises på Magasin du Nord Museum i perioden 6.2.2020 – 1.11.2020

Læs mere om udstillingen her.

Januar 2020

Kom til gratis foredrag

Magasin du Nord Museum inviterer til foredrag med Jesper Skov, lektor i historie, torsdag den 23. januar 2020 kl. 18. Jesper Skov er medforfatter på en ny bog, ’Den Europæiske Koncert. Europas historie 1814-1914’, Gyldendal.
Museumsinspektør på Magasin du Nord Museum, Britta Smits, byder velkommen. Herefter vil Jesper Skov, fortælle mere om de sociale og videnskabelige strømninger i 1800-tallet, der på hver sin måde var med til at bane vej for et nyt Europa.

Da Magasin du Nord i 1893 kunne åbne dørene op til den nye storslåede bygning på Kongens Nytorv i København, var det ikke blot en triumf for firmaets ejere, men også en logisk konsekvens af årtiers fremgang i Europa. Et Europa, der tilbød nye levevilkår og forbrugsmuligheder, i det mindste for samfundets mest privilegerede. For nok markerer en, trods alt, mindre detalje som åbningen af Magasins nye hovedfilial, at Europa omkring år 1900 var præget af øget velstand, globalisering, borgerskab og videnskabelige fremskridt, men udviklingen var også med til at udstille sociale forskelle og trække nye økonomiske, politiske og kulturelle skillelinjer, der i et vist omfang stadig er gældende.

Foredraget er gratis, men tilmelding er nødvendig. Der er begrænset antal pladser, og pladser tildeles efter først-til-mølle princippet. Tilmelding kan ske pr. e-mail til bst@magasinmuseum.dk

På aftenen vil det også være muligt at købe bogen og få en snak med forfatteren.

Foredraget afholdes på Magasin du Nord Museum, Vingårdstræde 6, 1070 København K.

Oktober 2019

Magasin du Nord Museum deltager i Kulturnatten fredag den 11. oktober.

På Kulturnatten åbnes der op til museets arkiv, hvor der vil blive fortalt historier med udgangspunkt i museets samling. Fortællingen starter hver hele og halve time, og afvikles efter først til mølle-princippet. På museet kan man frem til kl. 22.30 deltage i en konkurrence, se udstillingen og hilse på museumsværterne, der alle er tidligere Magasin-ansatte.

September 2019

Magasin du Nord Museum lancerer lydguide!
Tag med rundt om Magasin på Kongens Nytorv og hør historien om Danmarks ældste stormagasin. Turen begynder midt i 1800-tallet, hvor to købmænd får en god idé. Hør om deres livsværk, om ekspeditricer fra en svunden tid, juleudstillinger der trækker strøget skævt og cafeteriet på fjerde sal med den legendariske æggesalat. Det handler selvfølgelig også om mode, mannequiner og magiske øjeblikke.

Læs mere om hvordan du downloader lydguiden her.

September 2019

I anledning af Golden Days Festival viser Magasin du Nord Museum en mini-udstilling om stormagasinet i 1989. Året var betydningsfuldt for Magasin på mange måder. I 1989 blev lukkeloven ændret, så det nu var muligt for Magasin at holde længere åbent. De udvidede åbningstider gjorde det muligt for flere danskere at handle 80’ernes farverige tøj og sporty look efter arbejde. 1989 var også året, hvor Magasin lancerede kampagnen NU-DANSK, der havde fokus på, at man skulle leve i nuet og se frem – og ikke tilbage.

Mini-udstillingen ‘Magasin 1989’ kan ses på Magasin du Nord Museum under Golden Days Festival den 6. – 22. september 2019.

August 2019:

Biblioteker, kulturhuse, lokalarkiver m.fl. har nu mulighed for gratis at låne udstillingen ’Magasin og de 160 filialer’.
Magasin du Nord har haft over 160 filialer i hele Danmark. Enkelte af butikkerne var ejet af Magasin selv, men langt de fleste var lokale manufakturhandlere, der indgik et samarbejde med Magasin.

Læs mere om vandreudstillingen og hvordan du booker den her.

Maj 2019:

Den 2. maj åbner museets nye udstilling “Det er så yndigt..”
Med Magasin du Nord i centrum fortælles historier om bryllupper og brudekjoler.
Besøg os i museets åbningstid eller skriv til bst@magasinmuseum.dk, hvis I er en gruppe på minimum 10, der ønsker en gratis rundvisning.

Brudekjoler Magasin du Nord

Brudekjole 1887 Magasin

Februar 2019: Museet efterlyser genstande til ny udstilling

Museet har brug for hjælp til at fremskaffe både ting og fortællinger til vores kommende udstilling om brudekjoler og bryllupper.
Læs mere her.

brudekjole annonce

2018: Magasin du Nord Museums fotosamling nu online på kbhbilleder.dk

Rejs tilbage gennem tiden set fra stormagasinets verden af skiftende tøjmode, opfindelser til boligen, smukke mannequiner og eventyrlige juleudsmykninger. 10.000 historiske billeder er allerede online på sitet kbhbilleder.dk, og flere kommer løbende til. Magasin du Nord Museum har digitaliseret museets store fotosamling, hvor de ældste fotografier er fra 1868 og de nyeste fra 1999.

Gå på opdagelse på kbhbilleder.dk og bliv klogere på Magasins historie og få en forståelse af forbrug gennem tiden.

2018: Magasin fylder 150 år og i den anledning viser museet jubilæumsudstillingen: “Magasin du Nord – 150 år”. Udstillingen kan ses på museet hele 2018.

 

Foråret 2017: På museet vises en mindre udstilling om bygningen på Kongens Nytorv i København. De to grundlæggere af Magasin du Nord Th. Wessel og Emil Vett indviede bygningen i december 1893 og den har siden fungeret som symbol på stormagasinet Magasin. Udstillingen sætter fokus på det sene 1800-tals fokusering på København som Nordens Paris gennem journalisten og forfatteren Herman Bangs roman: “Stuk” fra 1887. Udstillingen vises til udgangen af september 2017.

Bang udstilling

 

Efteråret 2016: Museumsinspektør Trine Halle fortæller historierne bag arkivalier fra museets arkiv og genstande fra museets udstilling. Alle fotos i artiklen er stillet til rådighed af museet.

WA

 

Foråret 2016: Historien om “Bliv en ny kvinde” fra 1957 er med i nummer 32 af Femina. Magasin og Femina gik i 1957 sammen om en kampagne til de danske kvinder, hvori de i fællesskab gav gode tips og tricks til at blive en ny kvinde. En kvinde som var dygtig til at lave mad, som bar det rette korset og som ikke fik rygskader af at løfte vasketøjskurven forkert. Fotos til artiklen er stillet rådighed af museet.

Femina opslag