string(57) "http://magasinmuseum.dk/wp-content/uploads/2016/06/bg.png"

Samlingen

Det var Magasin du Nord Fonden som sikrede samlingen af Magasin artefakter og som i 2013 stod bag åbningen af museet. Samlingen er enestående i Danmark – der kendes ingen anden detailforretning, som har bevaret så mange dokumenter og genstande fra en så lang tidsperiode.

Et stormagasin – mange historier
Samlingen består af kjoler, sko, hatte, legetøj, uniformer, porcelæn, sølvtøj, malerier, reklamer, scrapbøger og tusindvis af fotos. Udstillingerne på museet skiftes løbende, hvorved der bliver sat fokus på forskellige perioder og afdelinger i stormagasinets historie.

Skiftende udstillinger
Museet viser i øjeblikket en mindre udstilling om Magasin du Nords Modelsalon som eksisterende i årene 1913 til 1976 i huset på Kongens Nytorv i København. Her kunne det bedre kvindelig københavnske borgerskab få syet kjoler til hver en lejlighed og kjolechef Ejnar Engelbert fremtryllede igennem fire årtier den ene vidunderlige kreation efter den anden.

Museumsværterne
I museets udstilling bliver gæsterne altid mødt af en museumsvært. Museet har 10 værter tilknyttet og ens for dem alle er, at de har været ansat i Magasin. Værterne deler med glæde ud af deres store viden om Magasin og fortæller også gerne anekdoter om deres tid i stormagasinet.