Podcast

I Magasin du Nord Museums podcastserie dykker vi ned i Magasins over 150 år lange historie og fortæller historier fra museets arkiv. Følg med ved at abonnere på Magasin du Nord Museums podcast i din yndlings podcast-afspiller.
Du kan lytte til Magasin du Nord Museums podcast i alle gængse podcast-afspillere.

Guide: Sådan lytter du til en podcast.

Episode 1 – Magasins første julemand

’Magasins første julemand’ er titlen på første afsnit i Magasins du Nord Museums podcast-serie.

Læs mere om episode 1 her.

Episode 2 – Fra Gedser til Skagen

Magasin blev grundlagt i Århus, men der gik ikke længe før der blev åbnet filialer over hele landet. Snart kunne man finde Magasin-forretninger både på landet, i købstæder og stationsbyer. I denne podcast ser vi nærmere på filialnetværket, hvordan det var bygget op og hvad det betød for byerne i provinsen, at man kunne handle i en lokal Magasin-forretning.

Læs mere om episode 2 her.

Episode 3 – Magasin under Besættelsen

I årene 1940-1945 var Danmark besat af Tyskland. Besættelsesårene betød store ændringer for Danmark generelt, men også for Magasin.
Stormagasinet var omdrejningspunkt for flere medarbejderes organisering af forskellige typer af modstandsaktiviteter. Lige fra gemte våben i juleudstillinger – til hemmelige koder over telefonen, forklædt som gironumre.

Læs mere om episode 3 her.

Episode 4

I perioden fra 1913 til 1976 har Magasin du Nord en modelsalon. Det er en meget fornem og eksklusiv del af Magasin, hvor kunderne blandt andre består af royale og skuespillerinder, der skal bruge fine festkjoler til forskellige selskaber. I modelsalonen bliver der syet haute couture – som er specialsyet i hånden fra start til slut. Flere af kjolerne – eller modellerne – som de bliver kaldt, kommer fra de parisiske modehuse.

Læs mere om episode 4 her.

Episode 5

Kommer snart

Abonner på Magasin du Nord Museums podcast-serie og få automatisk besked når der kommer nye episoder.

1910 syersker