Vi efterlyser


_

Vi efterlyser et emaljeskilt.
Skiltene hang på facaderne hos Magasin-filialerne rundt omkring i de danske byer.
Vi vil meget gerne indlemme et af disse skilte i museets samling.

Ligger du inde med et skilt, så hører vi meget gerne fra dig.
Kontakt venligst museet på bst@magasinmuseum.dk.

– – –

_

Vi efterlyser uniformer og kitler anvendt af personalet i Magasin du Nord.
Vi er interesseret i alt lige fra elevkitler, de hvide kraver og chaufføruniformer til kitler og forklæder fra cafeteriet.
Ligger du inde med en Magasin-kittel eller uniform så hører vi meget gerne fra dig!

Kontakt venligst museet på bst@magasinmuseum.dk.

– – –

Vi indsamler genstande fra Magasins filialer!

Vi leder vi efter spor af gamle Magasin-filialer. Der har ligget over 190 filialer rundt omkring i Danmark, og nogen steder er der stadig tegn efter de gamle forretninger.
Er du stødt på spor eller genstande efter en Magasin-filial i din by? Måske har du et gammel skilt, en bøjle eller andet, du gerne vil donere til museet, så hører vi meget gerne fra dig.

Send billede og beskrivelse til bst@magasinmuseum.dk.

Vi indsamler historier om Magasins julemand.

Var du barn i ‘30’erne, ‘40’erne eller ‘50’erne? Så husker du måske Magasins julemand Carl Dauw. I næsten 30 år var han julemand i Magasin. Han var Danmarks første varehus-julemand og opnåede international berømmelse. Fra 1932 og frem til 1961 fik han besøg af tusinder og atter tusinder børn i forretningen på Kongens Nytorv.

Har du et minde fra dit møde med Carl Dauw så hører vi meget gerne fra dig. Husk også at skrive, hvornår din historie fandt sted.

Send din historie på mail til museumsinspektør Britta Smits. bst@magasinmuseum.dk‬

Kælderdragt

Vi søger en kælderdragt fra Magasin du Nord.

I 1940 fremstillede Magasin en praktisk kælderdragt. Når luftsirenerne lød, kunne man på et øjeblik iføre sig kælderdragten og hurtigt søge beskyttelse i kælderen. Dragten kunne nemt tages på over en pyjamas. Kælderdragten bestod af dragt, sko og hætte i ét. Dragten var lavet i marineblåt uldent stof, så man kunne holde sig varm, selv i et koldt kælderrum. Ligger du inde med en kælderdragt fra Magasin du Nord? Så hører vi meget gerne fra dig.

Send en e-mail til museumsinspektør Britta Smits på bst@magasinmuseum.dk.